Drømmer du om å padle mellom isfjell? 

Drømmer du om å padle mellom isfjell? 

Da må du bli med oss på klubbtur til Folgefonna.

Siste helg i juli reiser vi til Rosendal for å padle ved Folgefonna, gå tur i fjellet, bading og kanskje blir det en padletur på Hardangerfjorden.

Vi kommer til å reise tidlig på torsdag 25. juli og kommer hjem sent søndag 28. juli. Det er sikkert noen som ønsker å dra opp tidligere og at noen som ønsker å bli lenger, det legger vi opp til når vi vet hvem som blir med på oss tur.

Med base i Rosendal vil det bli en helt fantastisk tur både til lands og til vanns. 

For at vi skal kunne legge til rette for turen best mulig og finne ut av hva det vil koste, er det fint for oss å vite hvor mange som har lyst til å bli med. 
Vi ønsker da at du sender oss en e-post så fort som mulig slik at vi kan starte arbeidet med å tilrettelegge for overnatting og transport. Skriv om du ønsker å sove innendørs eller ute i telt, om du har mulighet til å kjøre selv og om du kan ha med flere i bilen, om du kan frakte kajakker på egen bilen, om du ønsker transport for deg selv og kajakk, om du ønsker å dra opp før og/eller bli værende lenger.

Overnatting
I Rosendal kan man velge overnatting innendørs eller i telt. Vi må booke sted og vi må da vite ca hvor mange som ønsker å være med og hvor mange netter man ønsker overnatting. Dette er populære overnattingsteder så vi må booke så snart som mulig.

Padleturen ved Folgefonna
Insta Mosevatnet er ikke et ordinært fjellvann. Det er et tre kilometer langt vann der en arm av Folgefonna, Møsevassbreen, kommer helt ned i vannet. Det åpner opp for eventyrlig padling mellom asurblå isfjell.
Synet av den ville naturen med hele brefallet som speiler seg i brevannet er et fantastisk skue og en uforglemmelig opplevelse fra kajakk. 
Det blir lunsjpause og bad, for de som tåler det, ved kanten av isbreen. Selvfølgelig på god og sikker avstand fra brefronten.

Fjelltur
Det er mange vakre fjellturer å legge ut på fra Rosendal. Her kan vi blandt annet gå til Trolltunga, Melderskin, Skålafjell eller Hovlandsnuten. Vi ser ann vær, vind og kompetanse i gruppen og velger tur ut i fra det. Det er også mulig å dele opp i flere grupper som ønsker forskjellige gåturer eller aktiviteter.

Det kan være en tur til det vakre fjellvannet Bondhusvatnet. Med sitt krystallklare turkise vann og omkringliggende fjellandskap er dette vannet verdt å oppdage. Eller om man ønsker en rolig dag på de vakre sandstrendene i Rosendal.

Andre aktiviteter
Rosendal er et paradis for badeentusiaster, med flere flotte steder å ta en forfriskende dukkert og nyte det klare vannet både i fjorden og i fjellvann.

Baroniet i Rosendal er en perle av historie og kultur som ligger vakkert til ved Hardangerfjorden. Dette historiske landemerket er en av Norges mest unike attraksjoner og byr på en fascinerende reise tilbake i tid. Baroniet er et slott og hageanlegg som ble oppført på 1600-tallet av den dansk-norske adelsmannen Ludvig Holgersen Rosenkrantz og hans kone Karen Mowat. Det regnes som det eneste ekte slottet i Norge og er omgitt av vakre hager som skaper en idyllisk atmosfære. 

En annen mulighet er å utforske Hardangerfjorden, som ligger i umiddelbar nærhet til Rosendal. Denne majestetiske fjorden tilbyr en rekke steder hvor du kan hoppe i vannet og bade i det friske fjordvannet eller legge ut på padletur.

Ønsker du en kunstopplevelse kan man ta en tur til Steinparken. Dette er et utendørs kunstgalleriet og en inspirerende samling av imponerende steinskulpturer som er spredt rundt i en vakker park.

Vi gleder oss veldig til denne turen og håper mange av våre medlemmer blir med oss, dette kommer til å bli flotte opplevelser.

Ta kontakt på e-post om du har spørsmål: halden.padleklubb@gmail.com

NB bildene er ikke fra samme sted.

Stengt for kommentarer.