Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

Grunnkurs hav

20. juni 2020 - 21. juni 2020

Helgen 21.-21. juni 2020 arrangerer vi grunnkurs havkajakk, som er en del av våttkort, Norges Padleforbundets utdanningsstige. Det er 10 plasser og førstemann til mølla prinsippet gjelder. Du er ikke påmeldt før du har betalt og det er bindende påmelding og ingen refundering.

Dette er et kurs for nybegynnere, eller padlere som ønsker å bli tryggere på vannet. Du introduseres til kajakken og utstyret, du lærer riktig padleteknikk og hvordan du effektivt manøvrerer kajakken. I tillegg øver du på forskjellige redningsteknikker, både egenredning og kameratredning.

Det er ingen krav om å ta introkurs først, du kan gå direkte på grunnkurs! Vi anbefaler alle som har vært på introkurs og som har funnet ut at de vil fortsette med padling å ta dette kurset.

Mål for kurset

Deltakerne skal oppleve trygghet når de padler kajakk, og ha forståelse av sikkerhet både for seg selv og andre padlere.

Deltakeren introduseres til kajakken og basis utstyr. Etter endt kurs har deltakeren gjennom praktiske øvelse lært å bruke kajakk, åre, trekk og vest.

I tillegg er deltakeren kjent med enkle sikkerhetsrutiner og øvelser, samt hvordan effektivt manøvrere kajakken.  Her inngår å gå rundt, komme seg ut av kajakken, egenredning, samt kameratredning. Se også kursbeskrivelse fra Norges Padleforbund (NPF).

Praktisk info

Tid Kurset er 16t og gjennomføres i løpet av to dager.Lørdag: 10:00 – ca. 18:00 Søndag: 09:30 – ca. 17:30  (dagen arrangeres som en padletur)
Sted Oppmøte på lørdag ved klubbhuset (kart). Oppmøte sted søndag avtales på slutten av første dag.
Utstyr Klubben har kajakk, spruttrekk, flytevest og åre til utlån. Dette er inkludert i kurset. Har du egen havkajakk, så anbefaler vi at du bruker den.
Bekledning Ta på klær som du kan padle og svømme med. Ha med håndkle og tørr skift som du kan ta på etter kurset.Vanlig treningstøy fungerer bra, f.eks treningstights og ulltrøye eller lignende. Eventuelt en lett regnjakke. Har du en tynn longjohn/våttdrakt med korte armer eller tørrdrakt til padling, da kan det også brukes. Du skal ikke ha på sko med lisser i kajakken. Bruk våtsko, sokker eller barbeint. Ta med klesskift til lunsjpause.
Mat Ta med mat for en lang dag ute. Lørdag holder vi oss på Femsjøen og spiser lunsj ute på en strand eller i klubbhuset (avhengig av været). Søndag pakker vi kajakken for en hyggelig dagstur.

Pris

  • Kr.1500,- for medlemmer (for medlemskap og innmelding se her)
  • Kr.2000,- for ikke medlemmer

Betaling med Vipps når du har fått plass på kurset.

Påmelding

For påmelding eller spørsmål send melding til:

Maksimalt 10 og minimum 5 deltagere.

Detaljer

Start:
20. juni 2020
Slutt:
21. juni 2020

Sted

Femsjøen/Tosekilen